Učenici, njihovi roditelji, prijatelji i učitelj Dragan organizovani su u grupu „Mašta” jer ne vole kada ih šifruju sa II-1 ili III-2. Vole da maštaju. Maštovitost smatraju važnom koliko i pismenost.

Iz grupe „Mašta” (odeljenja) proisteklo je i Udruženje grupa mašta.

Cilj grupe „Mašta” je da doprinese stvaranju uslova za bezbedno i srećno detinjstvo, zalaže se za poštovanje položaja deteta u društvu, za slobodan, harmoničan i optimalan razvoj sve dece u duhu naše tradicije i Konvencije o pravima deteta.

Nastoji da stvori školu po meri svakog deteta, školu u kojoj će deca učiti da rasuđuju, a ne da sude; da misle, a ne da pamte; za školu koja će biti mesto efikasnog učenja, a ne ponavljanja, odnosno, reprodukovanja.

Grupa „Mašta” teži da školu učini prijatnim mestom za učenje

Naročito:

  • radi na promovisanju zaštite prava deteta;
  • organizuje VOR sa decom svih uzrasta;
  • sarađuje sa obrazovno-vaspitnim ustanovama, stručnim udruženjima, i drugim organizacijama u zemlji i okruženju, koje se bave pravima deteta;
  • organizuje humanitarne aktivnosti;
  • organizuje manifestacije i rekreaciju za decu;
  • obavlja osposobljavanje i obuku kadrova za rad sa decom i za decu;
  • bavi se izdavačkom delatnošću za decu;
  • radi na demokratizaciji škole, kroz obrazovanje.

Takođe, zalaže za demokratizaciju škole i poštovanje prava deteta, za otvorenost škole i saradnju sa pojedincima i institucijama, za kvalitetno obrazovanje za svu decu, kao i za unapređenje saradnje između učenika, nastavnika i roditelja.

Šta smo do sada uradili?

Grupa „Mašta” u saradnji sa Matičnom bibliotekom, Domom kulture i Turističkom organizacijom iz Prijepolja već godinama povodom Dečje nedelje organizuju obrazovno, kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom „Deci u čast“. Tim povodom naši gosti su poznati dečji pisci, dečja pozorišta, učenici, roditelji i nastavnici iz Prijepolja i drugih gradova Srbije.

Velika vetrnjača je amblem grupe„Mašta”. Kada dunu vetrovi promena jedni grade zidove a drugi vetrenjače, mi smo vetrnjače, spremni smo na promene! 🙂

grupa „Mašta”

Grupa „Mašta” je članica Mreža organizacija za decu Srbije – MODS.

MAŠTAjte sa nama! 🙂

Aktivnosti grupe “Mašta” pratite na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter! 🙂