Škola je zajednica u kojoj svi uče – i deca i nastavnici.

Na našim obukama podsećamo odrasle da imaju obavezu da budu dobar model svojoj deci i kod kuće i u školi, jer ona najbolje uče kroz naše postupke, a ne slušajući naša „predavanja“. 
Učeći druge, učimo i mi sami! 


autori i realizatori obuka: Dragan Kuveljić i Neca Jović

GADJANSKIM VASPITANJEM GRADIMO POZITIVNE VREDNOSTI / GVGPV

(2018 – aktuelna obuka br.281 /K-3 /P-4 / podržava – Kreativni centar/

Namera nam je da OSNAŽIMO NASTAVNIKA za PROMOVISANJE POZITIVNIH VREDNOSTI putem sadržaja nastavnog predmeta GRADJANSKO VASPITANJE –  kroz RADIONIČARSKI način rada koji omogućava stvaranje TOLERANTNE sredine za učenje – kako bi deca bila spremna da PRIHVATE ponudjene VREDNOSTI, razvijaju ODGOVORNOST, SOLIDARNOST, INICIJATIVU i kako bi mogla SLOBODNO da iznose svoje  misli, stavove i uverenja!

KROZ RADIONICU UNAPREDJUJEMO NASTAVNIKČKE AKTIVNOSTI / KRUNA

(2013 – 2016)

Hteli smo da nastavnici bolje razumeju KARAKTERISTIKE RADIONIČARSKOG načina rada, da razviju veštine uspostavljanja DOBRIH ODNOSA u odeljenju i da podstiču  DECU DA VIŠE PARTICIPIRAJU u životu i radu škole. Takođe, i da ih osnažimo u postavljanju ZADATAKA NA VIŠE NIVOA TEŽINE, da  bolje razumeju SVRUHU VODJENJA PEDAGOŠKE dokumentacije i da budu spremniji da koriste INOVATIVNE METODE u procesu podučavanja i učenja dece/mladih.

OSIGURANJE KVALITETNE KOMUNIKACIJE / OK2

(2010 – 2013)

„Budite oprezni da ne kažete ili ne učinite nešto detetu, što ne biste rekli ili učinili nekom odraslom do čijeg mišljenja i ljubavi vam je stalo.“

Na ovoj obuci smo, zajedno sa polaznicima, razmišljali o uslovima OSIGURANJA KVALITETNE KOMUNIKACIJE, proširivali znanja o PRETPOSTAVKAMA dobrog odnosa sa drugima, pronalazili najbolje načine da PROMOVIŠEMO svaje veštine, RAZMENJIVALI iskustva o prakikovanju i PRIMENJIVALI stečena znanja uspešne komunikacije – sada i ovde na samoj obuci! Bilo je vrlo inspirativno, životno i profesionalno!

RADIONICA o RADIONICI / RoR

(2008 – 2013)

Naš „prvenac“ – koji nam je otvorio autorska vrata obukama nastavnika za bolje obrazovanje u Srbiji. Sretali smo se sa koleginicama i kolegama širom Srbije  – obogatili i njihovu i našu praksu u radu sa decom!

Najvažniji zadatak u vaspitanju dece je da im se pomogne da formiraju pozitivnu sliku o sebi, da steknu samopouzdanje i da osete da, kroz davanje drugima i primanje od drugih, obogaćuju svoju ličnost“

Na ovoj obuci smo pokušali da podstaknemo nastavnike da RAZMIŠLJAJU o SVOM NAČINU RADA sa decom, da ih osnažimo da razumeju koliko je važno uočiti razliku izmedju stvarne PARTICIPACIJE DECE i „DEKORACIJE“ i da osete „na svojoj koži“ draži RADIONIČARSKOG RADA!